Lähtölaukaus uuteen johtamiseen
RALA toteuttaa yhdessä KIRA-kasvuohjelman ja TYÖ2030-ohjelman kanssa rakentamisalan johtajuuden Tulevaisuusvuoropuhelun, jossa etsitään työkaluja tulevaisuuden johtamiseen. Tavoitteena on löytää konkreettisia tapoja uudistaa johtamista, jotta kiinteistö- ja rakentamisala pysyy työelämän muutosten kyydissä ja pystymme vastaamaan arjen monimutkaistuviin haasteisiin.
Johtajuusvuoropuhelun aloittaa starttitilaisuus torstaina 19.9.2024 klo 13:30–15:30, jonka tarkoituksena on herättää miettimään, millaista johtajuutta kiinteistö- ja rakentamisalalla tarvitaan maailman ja työelämän muuttuessa.
Starttitilaisuus on suunnattu alan toimijoille ja se on kaikille avoin ja maksuton. Webinaarin tallenne lähetetään kaikille ilmoittautuneille ja se on katsottavissa viikon ajan tilaisuuden jälkeen.
Katso ohjelma alta ja ILMOITTAUDU TÄSTÄ
Tervetuloa mukaan! Maailman paras työelämä tehdään yhdessä!
Ohjelma
13:30 – Tilaisuuden avaus: miksi johtajuudesta tarvitaan keskustelua rakentamisalalla?
Maailma muuttuu ja muuttuva toimintaympäristö luo kasvavaa muutospainetta myös rakentamisen alalle. Muutos ei kuitenkaan tapahdu ilman kulttuurin ja johtamisen muutosta. Päivän aiheeseen meidät johdattavat starttitilaisuudessa puhetta johtavat Rakentamisen Laatu RALA ry:n toimitusjohtaja Johanna Holmström ja KIRA-kasvuohjelman ohjelmajohtaja Mia Toivanen.
13.40 – Keynote-puheenvuoro: johtajuuden ytimessä
Arvostettu koripallon huippuvalmentaja Henrik Dettmann johdattaa keynote-puheenvuorossaan intohimoisten ja lahjakkaiden tiimien johtamiseen. Urheilun parissa johtaminen tai yritysmaailmassa johtaminen eivät hänen mukaansa ole niin kaukana toisistaan kuin luullaan: molemmissa on ihmisiä tekemässä työtä yhdessä. Menestyksekäs johtaminen on Dettmannin mukaan kiinni aina siitä, kuinka ihmisen kohtaa, häntä kohtelee ja kuuntelee.
14:10 – Johtaminen ja tuottavuus
Ossi Aura on työskennellyt yli 30 vuotta työkyvyn, työhyvinvoinnin ja strategisen hyvinvoinnin kehittämisen parissa. Viime vuosina hän on pureutunut etenkin henkilöstötuottavuuden mallintamiseen ja sen yhteyksiin liiketoiminnan tuloksellisuuteen. Työn pohjalta syntyi alkuvuodesta julkaistu Paremman johtamisen manifesti, joka tukee suomalaista johtamista ja sen kautta yritystoiminnan kannattavuutta ja julkisen sektorin tuottavuutta.
14:30 – Rakentamisalan johtajuus nyt ja tulevaisuudessa
Rakentamisalan johtajuudesta ja sen kehittymisestä keskustelemassa Firan toimitusjohtaja Jari Koivu, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n toimitusjohtaja Kirsi Mettälä sekä arkkitehtinä WSP:llä työskentelevä Anni Myllymäki. Puhetta johtavat Johanna Holmström ja Mia Toivanen.
15:15 – Tilaisuus päätös
Johanna Holmström ja Mia Toivanen vetävät tilaisuuden annin yhteen ja kertovat, miten tulevaisuuden johtamisen kehittäminen jatkuu.
Starttitilaisuus on suunnattu alan toimijoille ja se on kaikille avoin ja maksuton.
Ajankohtaista

Huomioithan: ALV nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen
Hallituksen päätöksen mukaisesti yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. Uutta verokantaa sovelletaan 1.9.2024 alkaen siis myös RALAn tuotteisiin ja palveluihin.

Kurkistus kulissien taakse – Millaista on RALAn arviointilautakunnan toiminta?
Mitä RALAn arviointilautakunta tekee, ja kenestä lautakunta koostuu? Miten pätevyyksiä ja sertifikaatteja todellisuudessa myönnetään? Mitä pätevyys- ja sertifiointihakemuksissa painotetaan? Näihin RALAn harjoittelijaa askarruttaneisiin kysymyksiin vastataan tässä blogissa.

Terveet tilat 2028 -ohjelmassa käynnistynyt hanke Kuivaketju10-toimintamallin kehittämiseksi
Hankkeessa arvioidaan Kuivaketju10-toimintamallin päivitystarpeita suhteessa uudistuvaan rakentamisen lainsäädäntöön ja ilmastonmuutokseen varautumiseen. Hanke on suunniteltu yhteistyössä RALAn kanssa ja sen toteuttajaksi on valittu AFRY Finland Oy.

N3M Power Oy: Hyvin suunniteltu toimintajärjestelmä joustaa muutosten mukana
Laatu, turvallisuus, kokemus, osaaminen ja vahva halu kehittyä. Näille peruskiville toimintansa on ankkuroinut N3M Power. Yrityksen pienempi koko on ketterää ja joustavaa toimintaa mahdollistava erottautumistekijä. Lisäksi yrityksen toimintajärjestelmä on yksilöidysti rakennettu tukemaan muutoksia ja kasvua.